Біля посольства Росії в Києві відбувся пікет. Його учасники вимагали негайно звільнити всіх українських політв'язнів, яких незаконно тримають за гратами в Росії. В руках у активістів - плакати з портретами Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія та Олександра Кольченка.

Організатор пікету народний депутат з фракції БПП Олексій Гончаренко намагався пройти на територію посольства, щоб передати вимоги про негайне звільнення українців, проте охорона його не пропустила.

"Я в руках тримаю резолюцію, яку ми передаємо послу Росії в Україні Зурабову з проханням повідомити про долю українців, які зникли в Криму", - сказав нардеп.

Читайте також: У Санкт-Петербурзі "Нічних вовків" послали лісом (фото)

Учасники пікету закликали до рішучих дій з боку РНБО, МЗС України та міжнародного співтовариства в особі ООН і ОБСЄ щодо звільнення з російських в'язниць наших громадян.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім цього, закликали приєднатися до розслідування у справах кримчан, які пропали безвісти.

Всього в акції взяли участь близько 10 осіб.