Президент Петро Порошенко і помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд сьогодні обговорили ситуацію на сході України і погодили подальші кроки щодо врегулювання конфлікту. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Координація наших дій з США є життєво важливою", - зазначив президент.

Він наголосив, що Україна неухильно виконує Мінські домовленості і готова дотримуватися їх надалі. А також подякував Сполученим Штатам за підтримку України і допомогу в реалізації мирного процесу.

Президент розповів Вікторії Нуланд про поточну ситуацію на Донбасі, а також підкреслив, що просування реформ в Україні є невідворотним.

Зі свого боку помічник держсекретаря США ще раз підтвердила підтримку України на шляху реформ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Сполучені Штати залишаються надійним і відданим партнером України у впровадженні реформ, зокрема у боротьбі з корупцією та децентралізацією", - підкреслила Нуланд.

Крім цього, вона сказала, що метою візиту є обмін думками та інформування про результати візиту держсекретаря США Джона Керрі в Росію.

Читайте також: Штати хочуть приєднатись до "нормандського формату"

Нагадаємо, 12 травня державний секретар США Джон Керрі в Сочі провів зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Керрі назвав зустріч відвертою. На думку ж російської влади, прориву не сталося.