Україна вимагає від Росії в суді близько 1 трлн. грн. за втрату підприємств в анексованому Криму.

Про це заявляє перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова під час брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Сума збитків з самого початку, за її словами, коливається в районі одного трильйона гривень. Проте на сьогодні ця сума уточнюється.

Севостьянова зазначає, що у позові фігурують близько 4 тис. підприємств, які знаходяться в Криму.

Читайте також: Рада розірвала п'ять угод із Росією

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Список може розширитися через постійні уточнення прав власності на заявлені у позовах компанії.

Заступник міністра юстиції Антон Янчук повідомив, що поки складно назвати точну суму претензій. Надалі буде уточнюватись формат компенсацій та список втрачених активів, які будуть компенсуватимуться.

Нагадаємо, Мін'юст в минулому році розпочав судову тяганину. Відомство подало перший позов проти Росії до Страсбурзького Європейського суду з прав людини. Збитки від анексії Криму уряд оцінив в 1,18 трлн грн.

Експерти стверджують, що судові спори з Росією можуть значно розширитись за рахунок позовів у Міжнародний трибунал з морського права, Міжнародний суд ООН, Арбітражний інститут Стокгольмської торгової палати та за рахунок штрафів Державної авіаційної служби України.