Голова фракції партії "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що закон про Національну поліцію діятиме із першого липня. Новий закон по-новому регламентуватиме роботу працівників МВС.

Про це повідомляє УНІАН.

На думку нардепа, закон приймуть у другому читанні протягом місяця до закриття сесії.

"Якщо поліцейський після ухвалення цього закону вдарить кийком по ключиці, він порушить закон – це означатиме кримінальну відповідальність. Якщо він застосує світло-шумові гранати перед натовпом, де є жінки або діти або інваліди, він порушить закон – кримінальна відповідальність. Якщо він увійде в приватне приміщення або в офіс юридичної фірми без відповідних документів, він порушить закон – це теж відповідальність", – розповів він.

Читайте також: Депутати ліквідовують міліцію

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Відтепер майбутні працівники правоохоро органів будуть проходити серйозну перевірку.

"Весь персонал має пройти через перевірку і конкурс. Поліцейським стане тільки той, хто продолає їх, і це правильно. Звичайно, це може затягнутися – 150 тисяч осіб не так легко переатестувати. Набрати нових, підібрати гідних, не викинути професіоналів із системи. Але для цього потрібно не більше року часу", – наголосив Луценко.

Натомість, випускні іспити у молодих правоохоронців відбудуться на початку червня. Про це "Знай" розповів один із слухачів "поліцейських курсів" Габріель.

"Наскільки мені відомо, ми здаємо іспити на початку першого літнього місяця. Одразу після здачі - приступаємо до своїх службових обов'язків. Тобто по суті нова поліція запрацює все ж таки раніше липня".

Нагадаємо, 21 травня Верхована Рада ухвалила закон "Про Національну поліцію", який передбачає повне оновлення штату відомства, часткову зміну функцій та розподіл їх поміж п'ятьма структурами. Остаточно закон планують ухвалити протягом місяця.

"Ми законодавчо закріплюємо статус МВС як цивільного міністерства, яке формує державну політику на відповідному напрямку. Каральна міліція має піти в минуле", - презентував законопроект міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.