Народних депутатів, які зобов'язані давати свідчення Генеральній прокуратурі, можуть допитати в стінах парламенту.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, - пише ЛІГАБізнесІнформ.

Таким чином він відповів на запитання, чи отримував листи від слідчих Генпрокуратури зі скаргами, що депутати не приходять давати свідчення у справі екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

"Так, я отримав такі листи. І ми з апаратом парламенту доводимо цю інформацію до депутатів, щодо необхідності відвідування прокуратури і дачі показів. Або ж це можна зробити в стінах українського парламенту в пленарний тиждень. Вважаю, що обов'язок кожного громадянина, зокрема й народного депутата – виконувати закон. Якщо правоохоронні органи, приміром, прокуратура запрошує – отже, потрібно прийти і дати свідчення", – сказав він.

Читайте також: Проти Єфремова висунуть третє і останнє звинувачення

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше начальник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що завершити розслідування у справі Єфремова, якого підозрюють у причетності до зловживань під час ухвалення диктаторських законів 16 січня, заважають нардепи, які не приходять на допити.

Наразі Єфремов перебуває під домашнім арештом.

Нагадаємо, перше звинувачення проти колишнього керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова було висунуто 14 лютого 2015 року. Його звинуватили у перевищенні повноважень під час ухвалення "законів 16 січня".

16 лютого Печерський районний суд обрав арешт із можливої заміною на підписку під невиїзд під заставу 3,6 млн. гривень. Гроші були внесені наступного дня і Єфремов вийшов на свободу.

Проте вже 18 лютого Генпрокуратура висунула проти Єфремова нове звинувачення – "розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі, яка спричинила важкі наслідки" під час його виступу у Верховної Раді у 2013 році.

По цій справі суд призначив Єфремову домашній арешт.

25 лютого Печерський суд прийняв рішення обрати Єфремову запобіжний захід у вигляді застави 60 тисяч гривень - 50 мінімальних зарплат.

Також він мав здати паспорт для виїзду за кордон та інші документи, які дають право на виїзд з України, і зобов'язаний без дозволу слідчого не виїжджати з Києва