Мер Харкова Геннадій Кернес на засіданні суду в Полтаві заявив, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков брав участь у розробці плану замаху на його життя, а "фальсифікувати" справу проти нього допоміг народний депутат Антон Геращенко.

"Аваков - непрофесійний керівник, і ним рухає помста. У замаху на мене стирчать вуха Авакова. Він звик ображати в Facebook людей і тим самим порушувати закон", - заявив Кернес.

Також на засіданні суду адвокат мера попросив відсторонити прокурора Олександра Ганілова, мотивуючи це тим, що протягом року прокурор нібито фальсифікував справу. Суддя не задовольнив відведення прокурора.

Захист голови Харківської міської ради подасть ще одне таке прохання.

Матеріал по темі: Кернеса під судом зустріли криками "Гепу на нари!"

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Тим часом, Міністерство внутрішніх справ розслідує низку справ щодо оточення Геннадія Кернеса. Про це повідомив Арсен Аваков.

"Минулого тижня ми заарештували директора "Жилкомунсервісу" – це головне комунальне підприємство, будь-який харків'янин про це знає не з чуток. Директора та головного бухгалтера КП затримали в залі суду в Києві, тому що в Харкові такий суд був би мало реалістичним – за відмивання грошей. Вони просто взяли і заплатили 10 мільйонів за послугу, якої не існує, комерційній фірмі", – зазначив він.

Нагадаємо, що в квітні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав заарештувати Кернеса за те, що він не з'явився на засідання суду, а був у цей час за кордоном.

Кернеса підозрюють у викраденні і тортурах активістів харківського Євромайдану.