Президент Петро Порошенко представив нового главу Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Під час спільної заяви глава держави заявив, що одним з головних завдань для нового губернатора стане деолігархізація влади та боротьба з корупцією, а також забезпечення прозорості в роботі митниці та фіскальної служби і захист прав громадян та демократії.

Учора екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі офіційно отримав громадянство України. Про це йдеться в оприлюдненому указі президента від 29 травня.

"Відповідно до пункту 26 статті 106 Конституції та статті 9 закону "Про громадянство України" постановляю прийняти до громадянства України Саакашвілі Міхеїла, 1967 року народження, уродженця Грузії, який проживає у місті Києві", - йдеться в документі.

Відомо, що таку кандидатуру запропонував Петро Порошенко, а Кабмін вніс подання про призначення Саакашвілі на посаду одеського губернатора.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий заявив, що прогноз ймовірності того, що Саакашвілі стане губернатором Одеської області, становить 99%.

Читайте по темі: Порошенко сьогодні представить Саакашвілі як губернатора

Представлення нового глави Одеської ОДА відбулось о 14:30.