Представники Генеральної прокуратури продовжують ігнорувати засідання робочої групи з перевірки корупції в Кабінеті міністрів. Про це сьогодні сказав народний депутат Борислав Береза.

Таку заяву він зробив, представляючи звіт робочої групи, яка перевіряла оприлюднені Держфінінспекцією повідомлення про фінансові порушення в структурах Кабміну.

"Хочу наголосити на тому, що Генпрокуратура фактично саботувала роботу робочої групи, створеної за рішенням Верховної Ради. Так Віктор Шокін і його підлеглі розуміють заклик "жити по-новому". Мабуть, їм нецікаво виконувати обіцянку президента України", - заявив Береза.

За словами Берези, представники ГПУ не з'являються на засідання робочої групи. Політик нагадав, що ГПУ так і не відзвітувала про зловживання в держсекторі економіки.

"Систематична неявка представників ГПУ на засідання робочої групи унеможливила контроль за оцінкою ефективності досудового слідства, яке здійснюють правоохоронні органи. І це, незважаючи на те, що 10 квітня голова Верховної Ради Володимир Гройсман доручив ГПУ відзвітувати перед парламентом про оприлюднені факти та інші зловживання у державному секторі до 7 травня", - додав Береза.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також нардеп зазначив, що цей звіт не надали парламентаріям, оскільки Гройсман не підписав його.

Читайте також: Клюєва дозволили притягнути до кримінальної відповідальності

Береза також повідомив про знайдені в "Енергоатомі" порушення на 8 млрд грн.