Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що на непідконтрольних України частинах Донецької та Луганської областей перебуває сорокатисячне угруповання бойовиків, на озброєнні у якого знаходиться понад 550 танків.

"Спільна угруповання збройних сил Російської Федерації та незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях налічує більше 42,5 тис. Осіб", - заявив Полторак в ході засідання Міжпарламентської ради Україна - НАТО, який проходить у Києві.

За його словами, у бойовиків на озброєнні стоїть велика кількість артилерії і бронетехніки. Так, тільки танків, за даними Міноборони України, налічується 556 одиниць.

"Такої кількості озброєнь, ми розуміємо, вистачило б для середньої європейської держави", - сказав міністр.

Читайте також: Полторак звільнив начальника Центру забезпечення армії

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

У травні в штабі АТО повідомили, що на сході України воюють 43 тис. бойовиків, з яких не менше 9 тис. - російські військовослужбовці.