Екс-заступник голови Дніпропетровської обладміністрації підозрює, що Едуард Ставицький може отримати грошову компенсацію за нафтобазу, яка згоріла під Васильковом.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Буває так, що ви з різних причин не можете продати майно. Чи то його ніхто не купує, чи то його хоче забрати владу", - прокоментував Корбан.

Він зазначає, що акцентував би увагу правоохоронців не на причинах займання. Важливо подивитися, за його словами, на розмір страхових виплат у разі втрати майна.

"Майно Едуарда Ставицького вважається нажитим не зовсім законним шляхом, а отже, воно потрапляє під ті кримінальні справи, які порушені проти нього в Україні. Рано чи пізно вину Ставицького доведуть, майно продадуть, а прибуток зарахують до бюджету держави", - зазначив Корбан.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Півдоби гасять нафтобазу на Київщині

Також він додав, що не здивується, якщо майно було застраховане незадовго до пожежі, або перестраховане на суму, яка відповідає його ринкової вартості.

"Якщо мої припущення справдяться, Ставицький і його компанія отримає відповідну грошову компенсацію, а держава - згорілу нафтобазу", - резюмував Корбан.

Також сьогодні секретар Ради нацбезпеки Олександр Турчинов зазначив, що, крім кримінальних справ, пов'язаних з виникненням пожежі і загибеллю людей, також порушили кримінальну справу щодо незаконності розміщення двох нафтобаз неподалік військової частини.

Про це Турчинов заявив, відвідавши регіон, де спалахнула пожежа.

Нагадаємо, увечері 8 червня на території нафтобази в селі Крячки Васильківського району сталася пожежа. Загорілася нафтобаза, яка належить екс-міністру Палива й енергетики за часів Януковича Едуарду Ставицькому. Сам колишній чиновник нині перебуває в розшуку.