До Вищої ради юстиції звернулися 900 суддів із проханням про відставку. Ще близько 3000 перевірять за скаргами громадян.

Більшість суддів хочуть піти за власним бажанням за віком, або станом здоров'я.

"Це нормальна статистика, бо Вища рада юстиції не працювала півтора роки і там накопичилось подібних заяв. Не думаю, що це можна вважати люстрацією та і закон про оновлення суддів скоріше інструмент вибіркового правосуддя, ніж можливість для очищення системи", - сказав "Знай" експерт Реанімаційного пакету реформ Михайло Жерняков.

Читайте також: За суддями дозволили таємно стежити

Нагадаємо, що вчора новий склад Вищої ради юстиції обрав головою Ігоря Бенедисюка. За його кандидатуру проголосували 17 з 20 членів ради. Одразу після призначення, новий голова відомства заявив, що українці надіслали понад 3 000 скарг на суддів, які вони розглянуть найближчим часом.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Вища рада юстиції не стане каральним органом чи інквізицією для суддів. Ми з уважністю підходитиме до розгляду кожного питання. Не можна, щоб ця робота поглинула нас самих, бо за кожною скаргою – людина", - сказав Бенедисюк.