Новітні вітчизняні танки "Оплот" посилять українську армію з нового року.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Тільки с початку цього року в армію поставлено понад 700 одиниць нової, або модернізованої техніки. Коли ми говоримо про танки, то сьогодні, враховуючи обмежені ресурси, які ми маємо. Зараз здебільшого в армію постачаються модернізовані Т-64. В той же час, з нового року в державному оборонному замовлені ми плануємо серйозні зміни саме у якості техніки і готуємось до постачання танків "Оплот", – заявив Турчинов.

Читайте також: Чим багаті, тим і раді: яку зброю експортує Україна

За словами Турчинова, "Оплот" - це найсучасніший танк, який вважається одним з найкращих у світі. При цьому поставки "Оплотів" до ЗСУ не означатиме, що Україна відмовиться від експорту зброї. Зокрема, секретар РНБО підтвердив, що танковий контракт з Таїландом виконають до кінця. В минулому році цей контракт заморозили, але тепер продаж "Оплотів" до Таїланду відновили.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Ми не маємо права втрачати ринки зброї, на яких Україна колись мала домінуючі позиції. Більш того, Україна повинна повернутися на ці ринки. Це - валюта для країни, це нові робочі місця, ресурси, завдяки яким ми будемо відновлювати весь економічний потенціал нашої країни", - сказав Турчинов.