Президент Петро Порошенко підписав указ, яким дозволив не застосовувати процедуру люстрації до командувача Повітряних сил генерал-полковника Юрія Байдака. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Таке рішення прийнято через необхідність забезпечення обороноздатності держави, йдеться в документі.

Клопотання про захист Байдака від люстрації подав міністр оборони. Погодив його парламентський комітет з питань національної безпеки і оборони.

Читайте також: Люстрацію екс-міністра оборони Коваля скасував Порошенко

Верховна Рада ухвалила закон про люстрацію 16 вересня 2014 року. 9 жовтня його підписав президент Петро Порошенко, а за тиждень він набув чинності.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Документ визначає правові та організаційні засади проведення перевірки чиновників "з метою побудови нової системи органів влади відповідно до європейських стандартів".

Відповідно до закону, під люстрацію підпадає більшість високопоставлених чиновників, які займали свої пости за часів президентства Віктора Януковича.

Юрій Байдак обіймає посаду командувача ВПС з червня 2012 року.