Зранку Біля Генерального консульства України в російському місті Ростов-на-Дону відбувся мітинг. Біля будівлі зібралось майже сотня росіян.

Про це повідомляє ТАСС.

Мітингувальники висловлювали своє невдоволення тим, як офіційний Київ висловлюється про агресію Росії на міжнародній арені.

"Це народний пікет, який проходить як захід у відповідь на дії офіційного Києва, який дискредитує нашу країну в очах світової спільноти", – сказав один з учасників акції, громадський активіст Андрій Баєв.

Жодних гасел, за його словами, учасники акції не проголошують. Баєв також переконує, що про вчорашню акцію погрому він не знає. І сьогоднішня акція ніби не має нічого спільного вчорашньою агресією проти консульства. України.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Читайте також: В українському консульстві в Ростові-на-Дону вчинили погром

Тим часом Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади розслідувати напади на наші дипломатичні установи в Москві та Ростові-на-Дону та покарати винних. Також у зовнішньополітичному відомстві наголосили, що Росія має компенсувати матеріальні збитки.

Російські правоохоронці поки не затримали жодного учасника погрому українського консульства.

Нагадаємо, що вночі на українське консульство напала організована група невідомих людей. Вони прибули з центральної частини Ростова-на-Дону. У Міністерстві зовнішніх справ України повідомляють, що невідомі застосовували піротехніку і вигукували антиукраїнські гасла. Їх було близько 50 чоловік.

Нападники розбили майже всі вікна у будівлі.

Російські медіа прибули на місце інциденту майже разом із погромниками.