Радник глави Служби Безпеки Маркіян Лубківський звинуватив Адміністрацію Президента та Генеральну Прокуратуру у спробі зриву українсько-американської співпрацї у сфері безпеки.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Змушений повідомити, що анонсована і очікувана презентація Головою Служби Безпеки України Валентином Наливайченком у Вашингтоні 16-17 червня цього року американській політичній та експертній еліті доказів збройної російської агресії проти України не відбудеться", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Наливайченко вызвали на допрос и не пустили в США

За його словами, скасували і заплановане обговорення з американськими партнерами практичних аспектів допомоги Україні у сфері безпеки та дискусії про те, як подолати корупцію в Україні.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Голова СБУ не летить до Штатів через свої заяви про причетність екс-глав ГПУ до масштабної пожежі на Васильківській нафтобазі.

"Прикро, але Наливайченко не полетить до Вашингтона, бо одержав відмову Адміністрації Президента України. Натомість, він одержав повістку від слідчого генпрокуратури, яка таким чином (!) реагує на заяву Голови СБУ під час останнього засідання Кабінету міністрів щодо причетності колишнього керівництва ГПУ до палаючої нафтоналивної бази БРСМ", - написав він.

На його думку, Україна втрачає серйозну нагоду посилити позиції у протидії із російським агресором.

Також, радник припустив, що Наливайченко просто для чогось конче потрібен наразі в Україні.

"А, можливо, я помиляюся і Голова СБУ потрібен президенту та ГПУ в Києві для більш важливих справ? Якщо так – побачимо, мабуть, уже ближчим часом.", - підсумував він.