Радикальна партія закликає колег із парламентської коаліції підтримати відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами лідера фракції Олега Ляшка, прокуратура лише робить вигляд, що бореться з бандою Януковича. Замість того, щоб "затримати Клюєва, йому дають можливість втекти, а потім оголошують його в розшук".

"Ця імітація, вибачте мене, закінчується тим, що всі, хто вбивав наших людей, хто розкрадав країну, сидять за кордоном. І більше того, я хочу нагадати, що ВР прийняла закон про заочне судочинство" - наголосив він, нагадавши, що якщо Росія не видає Януковича, Азарова, Клюєва, Богатирьову, то має спрацювати цей закон.

Читайте також: Генпрокуратура ігнорує факти корупції в уряді - Береза

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Це, на його думку, дало б можливість "повернути вкрадені мільярди в державний бюджет ".

"Тому ми вимагаємо відставки генпрокурора Шокіна. І я звертаюся до колег з парламенту підтримати нашу ініціативу і підписатися під проектом постанови про відставку Шокіна", - зазначив Ляшко.

Для розгляду такого питання на засіданні парламенту необхідна ініціатива мінімум 150 народних депутатів.

"Втеча Клюєва - це дискредитація всієї правоохоронної системи, це дискредитація президента України, його зусиль, спрямованих на боротьбу з корупцією, це дискредитація уряду та парламентської коаліції. І робити вигляд, що нічого не відбувається, це означає, як страуси ховати голову в пісок і не діяти ", - заявив він.

Нагадаємо, 3 червня ВР дала згоду на притягнення нардепа Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності.

8 червня стало відомо, що Клюєв за дорученням Генпрокуратури оголошений у внутрішньодержавний розшук.

12 червня депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко заявив, що у Верховній Раді розпочався збір підписів за відставку генпрокурора Шокіна.