У Німеччині з літака зняли колишнього голову правління "Укрсоцбанк UniCredit" Бориса Тимонькіна. Раніше Генпрокуратура України оголосила його в міжнародний розшук за підозрою в участі у фінансових махінаціях групи Курченка.

Про це повідомив адвокат Анатолій Башловка на своїй сторінці у Facebook .

"Сьогодні був знятий з літака в Німеччині пан Тимонькін (колишній глава правління УкрСоцБанк-Юникредіт). Член команди Януковича, якого підозрюють у відмиванні грошей для младо-олігарха Курченко, який утік до Росії. Невже хоч хтось відповість за розкрадання грошей у банківському секторі? Тепер чекаємо професійних дій ГПУ щодо екстрадиції цього персонажа на Батьківщину", - написав він.

Читайте також: Люди Януковича вимагають у "Борисполя" чверть мільярда

Нагадаємо, Генпрокуратура спільно зі слідчими підрозділами обласних прокуратур розслідують кримінальні провадження за діяльністю та створенням екс-президентом України Віктором Януковичем злочинної організації.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Слідчі зібрали докази особливо тяжких злочинів угрупування. До складу організації входили вищі посадові особи держави, які протягом 2010-2014 обіймали керівні посади у парламенті, центральних та місцевих органах виконавчої влади, силових відомствах.

За даними слідства, відбулося злиття членів угруповання з держапаратом. Розслідуванням встановили чітку ієрархію повноважень всередині цієї структури.

На чолі злочинної організації стояв Віктор Янукович, який був її головним організатором та ідеологом.