У Харкові за місцем фактичного проживання міського голови Геннадія Кернеса у готелі "Національ" проводяться слідчі дії.

За інформацією джерел УНІАН, слідчі дії проводять представники правоохоронних органів із Києва.

Це найімовірніше пов'язано зі справою з обвинуваченням Кернеса у незаконному позбавлені волі та побитті активістів Євромайдану. Однак, можливо, слідчі дії проводяться в рамках розслідування інших кримінальних проваджень. Наприклад, у справі розкрадань коштів керівниками харківських комунальних підприємств.

Співрозмовник агентства УНІАН додав, що санкцію на проведення слідчих дій давав один із суддів міста Києва. До роботи залучені слідчі, бійці спецпідрозділу "Сокіл" та харківські міліціонери.

Читайте також: Аваков звинувачує оточення Кернеса у відмиванні грошей

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У даний час у готель "Національ" журналістів не пускають. У холі перебувають озброєнні люди у камуфльованій формі.

Як повідомляє з місця подій кореспондент сайту "057", в готелі зараз невідомі у формі міліції, у деяких нашивки МВС, у інших "кріп" і у двох нашивки "Чернігів".

За його словами, всі хлопці в повній амуніції і з бойовою зброєю. Називатися відмовляються. Говорити з пресою не бажає і їх командир, який, за словами працівників готелю, знаходиться нагорі у Геннадія Кернеса.

Нагадаємо, що міського голову Харкова Кернеса і двох його охоронців (Віталія Блинникова та Євгена Сміцького) підозрюють у викраденні і побитті учасників Євромайдану у березні минулого року.