У кабінеті голови Апеляційного суду Антона Чернушенка знайшли 6,5 тис. доларів, ключі від трьох розкішних автомобілів та готове рішення по справі, яку мали розглядати лише наступного дня. Генеральний прокурор Віктор Шокін вимагає зняття недоторканності з судді.

Прохання прокурор подасть у Верховну раду разом з вимогою заарештувати суддю-хабарника.

СБУ два дні проводила обшук у кабінеті Чернушенка. Силовики виявили у нього в кишені 6,5 тисячі доларів, які він намагався приховати. Також суддя намагався частину грошей зі столу сховати у своїй мантії.

На відео, яке оприлюднила Генпрокуратура, показані ключі від трьох іномарок - Mersedes, BMW і Jeep, які належать родичам судді. Загалом на родину Чернушенка зареєстровано п'ять автомобілів.

"Він відмовляється залишати будівлю суду. Сидить там, їсть, п'є і, наскільки мені відомо, дивіться в онлайні нашу прес-конференцію", - розповів сьогодні подробиці генпрокурор Шокін.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Прокурори також вилучили телефон судді, у якому містяться повідомлення з вимогами змінити вироки: "Замінить Н. заставу з 50 млн. до 50 тис", "Скасувати рішення про арешт М. Печерського райсуду" тощо.

Читайте також: Обшук у Апеляційному суді: вилучили документацію і сервери

Нагадаємо, що голову Апеляційного суду підозрюють у корупції та незаконному втручанні в автоматичну систему розподілу справ у Вищому спецсуді.