Американці прослуховували високо посадовців французького уряду останні 10 років.

Міжнародна організація WikiLeaks оприлюднила надсекретну документацію Агентства національної безпеки США. Згідно з опублікованими матеріалами АНБ стежило за трьома останніми президентами Франції: Жаком Шираком, Ніколя Саркозі та Франсуа Олландом. Також спецслужби шпигували за французьким кабінетом міністрів і послом Франції в США.

Читайте також: Франсуа Олланд відкрив міжнародний авіасалон Ле-Бурже

Зокрема, американські спецслужби записали розмови між французькими урядовцями стосовно деяких найбільш нагальних питань, що стоять перед Францією і міжнародним співтовариством.

Це стосувалося світової фінансової кризи, грецької боргової кризи, керівництва і майбутнього Євросоюзу, відносин між адміністрацією Олланда та урядом Німеччини Ангели Меркель, участю Франції в конфлікті в Палестині.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляє Le Figaro, сьогодні вранці Олланд проводитиме збори Ради оборони, щоб обговорити цю ситуацію.

Викладена документація перегукується з раніше опублікованими матеріалами щодо прослуховування телефонів канцлера Німеччини Ангели Меркель та інших німецьких офіційних осіб.

Після цього розкриття спалахнув політичний скандал у Німеччині. Ця подія потягнула за собою масштабне розслідування співпраці німецької розвідки зі Сполученими Штатами, яке триває до сьогодні.