Україна підтримала ідею створення трибуналу для розслідування падіння "Боїнгу" на Донбасі. Про це під час брифінгу повідомив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми розраховуємо, що до того часу будуть досягнуті домовленості щодо оптимального механізму притягнення до відповідальності винних осіб. Йдеться не лише про виконавців, а й про організаторів і тих, які сприяв цьому", - заявив він.

Він додав, що остаточні висновки Ради оприлюднять в жовтні 2015 року.

"Найбільш оптимальною є модель створення трибуналу, статут якого схвалить Рада безпеки ООН. Це дозволить забезпечити взаємодію трибуналу з усіма країнами і визнання його рішень. При цьому ми не відкидаємо інших механізмів притягнення до відповідальності, в тому числі в рамках національної юрисдикції", - сказав дипломат.

Матеріал по темі: Британські журналісти знайшли військових , які збили малазійський Боїнг

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Нагадаємо, що сайт Bellingcat збирається опублікувати нове розслідування "200 інших осіб MH17", в якому доведено, що операцією по малайзійському пасажирському літаку керували російські військові. У тексті доведено, що "Боїнг" збили із зенітно-ракетного комплексу "Бук-М1" російського виробництва з території, яку контролювали терористи Донбасу.