Сьогодні міністр оборони України Степан Полторак зустрівся з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом в Брюсселі. Про це повідомляє прес-служба Місії України в НАТО.

"Під час зустрічі обговорили весь комплекс питань взаємодії України з НАТО у реформуванні військово-командної структури та збройних сил України по натовським стандартам", - йдеться в повідомленні.

У ході переговорів Україна і НАТО досягли згоди по двом важливим напрямкам. Генеральний секретар Альянсу Йенс Столтенберг зазначив, що Альянс спільно з Україною створить новий Трастовий фонд, що спеціалізується на розмінуванні та протидії саморобним вибуховим пристроям.

Матеріал по темі: З російського літака на навчаннях в Бурятії випала бронемашина (відео)

Глава НАТО не став заглиблюватися в подробиці переговорів. Вони домовилися про протидію гібридній війні з Росією та про обмін інформацією у сфері авіаційної безпеки.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Підтримання повітряної безпеки дуже важливе. Особливо якщо регіон нестабільний, де ведуться бойові дії", - додав Столтенберг.

Глава Альянсу підкреслив, що диспетчери Польщі, Норвегії та Туреччини будуть попереджати Київ про авіаційні небезпеки.

Міністр Полторак поінформував НАТО про поточну військово-політичну ситуацію в країні, дії Збройних сил та реформування оборонної сфери.

Нагадаємо, що вчора Росія заявила, що Польща і Румунія автоматично стають мішенями для авіаудару, оскільки НАТО поставить там додаткове озброєння.