Президент Петро Порошенко призначив заступника голови СБУ Віталія Малікова новим керівником Антитерористичного центру при СБУ. Фактично це - людина, яка керує АТО на Сході України. Маліков замінив на цьому посту Василя Грицака, котрий став в.о. голови Служби безпеки.

"Знай" поцікавився хто такий Віталій Маліков.

Маліков – генерал-майор міліції, колишній депутат Севастопольскої міської ради, обраний від партії Володимира Литвина.

Громадський активіст та журналіст Володимир Бойко на своїй сторінці в соціальних мережах пояснив, що Дмитро Маліков – зять колишнього міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя. Після Помаранчевої революції, Білоконь втік до Росії.

"До окупації Криму він працював на посаді заступника директора Кримської республіканської дирекції "Райффайзенбанк-Аваль", має великий бізнес на окупованих територіях. Зокрема контролює в Севастополі підприємства "СУОР-Атлантика", "Горплодовощторг", "Конструкторське бюро радіозвязку", охоронну компанію "Ера".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: У Києві затримали молдаванина з півкіло кокаїну в шлунку

Колишній депутат Севастопольської міської ради Олексій Кисельов у власному блозі описує події у Криму під час анексії.

"Зранку 26 лютого 2014 року "народна дружина" вперше перевірила поїзд Київ-Севастополь на присутність в ньому "Правого сектора. Звісно, нікого не знайшли. О 9 ранку на площі Нахімова зібрався черговий мітинг проросійських сил, де формувалися загони для поїздки в Сімферополь задля підтримки своїх соратників. В міськраді проходила чергова сесія. На повістці було два питання, котрі стосувалися міського бюджету на 2014 рік", повідомив він.

Крім того, йшлося про виділення з резервного фонду додаткових коштів "на створення добровільних народних дружин, котрі охороняли б порядок".

"В обговоренні другого питання відзначився Віталій Маліков - керівник Кримської громадської організації "Сила і честь", який донедавна займав посаду начальника УМВС в Севастополі в званні генерал-майора. Він запропонував підтримати ініціативу Олексія Чалого щодо установки блок-постів та формуванню народних дружин", - написав Олексій Кисельов.

Не можна допустити, щоб "спеціально навчені і озброєні бойовики "Правого сектора", інших профашистських і екстремістських організацій проникли в наше місто і диктували свої умови", було зазначено в зверненні депутатів.

"Ми звертаємося до жителів міста з проханням, відповідно до закону "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" створювати народні дружини. Забезпечимо надійну оборону Севастополя. Екстремізм, беспредел, бандитизм в місті-герої не пройдуть", - заявляли тоді депутати.

Наступного дня Крим почали захоплювати "зелені чоловічки"

Очільник Севастополя Олексій Чалий перейшов на бік російських окупантів та пропонував створити блок-пости і "народні дружини", аби перешкодити націоналістам та "Правому сектору" потрапити до Криму.

Тепер у інтернеті шириться невдоволення новим призначенням.

Читайте також: Відкриття архівів спецслужб СРСР "попсує нерви" Опозиційному блоку - експерт

"Разом з народним мером Чалим шукав у Севастополі бандерівців і правосеків, організовував блокпости, створював "народні дружини" для блокування українських військових частин у Криму. Достойна людина. І, головне, видатний фахівець у галузі боротьби з терроризмом", - пише Володимир Бойко.

"Таке враження, що президент отримує задоволення від подібних призначень. Хто йому радить? Якими критеріями керується? Жах!" - пише Леонід Пилипенко.

Командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський зізнався "Знай", що шокований таким призначенням.

"Це плювок в обличчя патріотам від нової влади. Ця влада саджає до вязниць патріотів та добровольців. А сепаратистів та їх посібників садить у крісла високих чиновників. Україну фактично рвуть та продають", - каже Коханівський.