Вчора Парламентська асамблея Ради Європи у Страсбурзі проголосувала за рішення визнати Росію "країною-агресором" в поправках до резолюції про зниклих без вести в ході конфлікту на Україні. Крім того, в документі територія Криму названа окупованою.

Про це повідомляє офіційний сайт ПАРЄ.

Документ містить детальні рекомендації українській владі про те, які органи та технічні засоби потрібні для ефективного розшуку зниклих безвісти.

В Страсбурзі закликали Україну створити спеціалізований урядовий орган та доручити йому координацію роботи всіх державних і неурядових організацій, що працюють по проблемам зниклих безвісти осіб. Також необхідно буде розробити механізм державної компенсації та підтримки сім'ям зниклих безвісти осіб та проінформувати їх про це.

Крім того, Київ має розглянути питання щодо прийняття спеціального закону про зниклих безвісти. Він мав би законодавчо закріпити статус "зниклий" і "жертва війни". Це дозволило б відповідним сім'ям отримувати фінансову, соціальну та правову допомогу, включно з державним відшкодуванням.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Читайте також: Санкції проти російської делегації в ПАРЄ продовжили

В день голосування асамблея домовилася суттєво посилити документ та зробити його більш жорстким стосовно Росії. В тексті резолюції з'явилося визнання того, що конфлікт в Україні насправді є російською агресією, а щодо Криму впроваджено термін "окупований".

Резолюцію підтримала переважна більшість. Проти проголосував лише німецький комуніст Андрій Гунько. За це рішення віддано 54 голоси.

Поправку про те, що Росія є країною-агресором, підтримали 48-ма голосами, а проти цього було лише 7 представників.