Вищий земельний суд федеральної землі Бранденбург 26 червня задовольнив клопотання прокуратури про екстрадиційний арешт Бориса Тимонькіна. Суд обґрунтував своє рішення підвищеною небезпекою втечі підозрюваного.

Таким чином, як повідомляє Deutsche Welle, Тимонькін не вийде під заставу і залишиться у в'язниці міста Коттбуса, куди його помістили після затримання 14 червня в аеропорту Берліна.

У рішенні суду зазначено, що злочинні дії, які інкримінуються підозрюваному в Україні, підпадають і під дію німецького Кримінального кодексу. Це головна передумова для початку процедури екстрадиції. Чи буде Тимонькіна видано Україні, вирішить також суд, коли з Києва надійдуть усі необхідні документи. Це може зайняти не один місяць.

Підозрюваний, як зазначено у документах суду, не дав згоду на спрощену процедуру екстрадиції до України. Отже, він залишатиметься у Німеччині доти, доки суд не розгляне питання правомірності його видачі Україні.

Читайте також: Банкіра Януковича зняли з літака у Німеччині

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Українські правоохоронці називають Бориса Тимонькіна членом злочинного угруповання Сергія Курченка. Йому інкримінують підробку документів та розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. Йдеться насамперед про нелегальну торгівлю скрапленим газом.

Тим часом у Німеччині з осені 2013 року ведеться слідство за підозрою у відмиванні коштів через фірму Sparschwein Gas GmbH, яка керує мережею газових автозаправок. Ці заправки 2012 року купила група компаній СЭПЕК Сергія Курченка. У прокуратурі землі Бранденбург не виключають, що Бориса Тимонькіна буде допитано у рамках цієї кримінальної справи.