Депутат Верховної Ради Олег Ляшко навмисно чинить перепони у розслідуванні кримінальної справи Сергія Клюєва. Він проти того, щоб Клюєву інкримінували ще один злочин.

Про це заявив Генеральний прокурор Віктор Шокін.

"Ляшко стверджує, що я винен у втечі Клюєва. Але згадаємо випадок, коли Ляшко з трибуни парламенту заявив про те, що його фракції пропонували 50 млн доларів, щоб вона не голосувала за дозвіл притягати до відповідальності Клюєва. Ми відразу ж відкрили кримінальне провадження за даним фактом", - розповідає генпрокурор.

За його словами, правоохоронці вже більше п`яти разів запрошували Ляшка дати свідчення. Депутат обіцяв, що прийде на допит. Слідчий чекав кілька днів, але Ляшко так і не з`вився.

"Тим, що він не приходить на допит, Ляшко перешкоджає тому, щоб ми інкримінували Клюєву ще один тяжкий злочин", - вважає Шокін.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Без допиту Ляшка прокуратура не може ухвалити рішення у цій кримінальній справі. Через це ГПУ надсилала листа голові Верховної Ради Володимиру Гройсману і в апарат парламенту, але ніякої відповіді не отримала.

Читайте також: Ляшко закликав звільнити Шокіна з посади Генпрокурора

Нагадаємо, що 3 червня з Сергія Клюєва зняли недоторканність та звинуватили у скоєнні злочинів за статтями: шахрайство; привласнення та розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; та зловживання владою або службовим становищем.

Того самого дня Клюєв здійснив спробу втекти з країни, але в аеропорту "Бориспіль" його затримали працівники Держприкордонслужби.

Через те, що Сергій Клюєв не прийшов на допит, СБУ оголосила його в розшук на території країни. Генпрокурор додав, що з 11 червня розшук також є міжнародним.