Депутати підтримали зняли недоторканість та дозволили арештувати голову Апеляційного суду України Антона Чернушенка. Суддя попався на хабарі ще 19 червня.

"Саакашвілі довелося посадити 150 суддів під час реформ в Грузії. Множте цю цифру на 10-15 і ви отримаєте цифру суддів, яких доведеться посадити в нас для очищення. Прокуратура зібрала достатньо доказів і ми маємо проголосувати за притягнення до відповідальності судді Чернушенка", - зазначив під час обговорень депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

Більше 270 нардепів погодилися із поданням про зняття недоторканості та арешт Чернушенка. Минулого тижня арешт судді підтримав президент Порошенко.

"Всі бачили горе-суддю, в якого з-під мантії при обшуку сипалися як листя з осіннього дерева долари і євро. Що спільного має ця людина з суддівською владою України? Я розраховую, що вже наступного тижня, в індивідуальному порядку, Верховна Рада позбавить цього служителя Феміди імунітету", - сказав Порошенко 28 червня.

Читайте також: Голова Апеляційного суду намагався сховати 6 тисяч доларів у мантії (відео)

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, що 19 і 20 червня СБУ два дні проводила обшук у кабінеті голови Апеляційного суду Антона Чернушенка. Силовики виявили в кишені судді 6,5 тисячі доларів, які він намагався приховати. В кабінеті судді знайшли також ключі від трьох розкішних автомобілів, готове рішення по справі, яку мали розглядати лише наступного дня і сотні СМС із замовленням на вироки судам різних інстанцій.