Генеральна прокуратура розслідує кримінальну справу щодо закликів екс-регіонала Сергія Ківалова до сепаратизму в Одеській області. Нагадаємо, наразі урядовець є позафракційним депутатом Ради.

Про це повідомляється у запиті Генпрокуратури до Національної спілки журналістів.

"Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом поширення у друкованих та електронних ЗМІ антиукраїнських закликів. Зокрема, до повалення конституційного ладу України шляхом зміни форми державного устрою та правління, меж території і державного кордону", - говориться у документі.

Мова йде про статтю Ківалова "Настало время готовить Конституцию для Одесчины". Матеріал видалений з сайту видання, але доступний у архіві.

Читайте також: Поплавському та Ківалову заборонили очолювати ВНЗ

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Тому ГПУ попросила спілку журналістів надати всю можливу інформацію по цій справі. Фахівці мали отримати контакти журналістів, які у цей період часу офіційно співпрацювали з Ківаловим, списки сайтів та друкованих видань, які передрукували вищезгадану статтю Ківалова.

Як відомо, у березні тодішній губернатор Одеської області Ігор Палиця заявив, що свідчив по цій справі у Генпрокуратурі. Однак сам Ківалов стверджував, що ніякої справи проти нього не існує. За його словами, Палицю начебто допитали через викрадення нафтопродуктів на одеській митниці.