Російська влада заважає відкриттю в Києві спеціального офісу Організації Об'єднаних Націй для допомоги роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це сьогодні на засіданні дискусійного клубу "Трансформація системи трансатлантичної безпеки" заявив заступник глави МЗС Сергій Кислиця.

На його думку, діяльність, яку здійснює Рада безпеки ООН, заслуговує на критику. Але до дій, що підривають авторитет Ради безпеки, на догоду Росії вдаватися все ж таки не варто.

Кислиця заявив, що саме це і потрібно РФ.

"Росія хоче всіма можливими засобами, наявними в її розпорядженні, усунути міжнародні організації від врегулювання кризи в Україні".

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Читайте також: У СБУ оприлюднили деталі затримання російського шпигуна

Дипломат вважає, що уряд РФ робить все можливе для того, щоб в Україні не з'явилися миротворчі сили ООН.

"Саме Російська Федерація робить все для того, щоб не з'явилося навіть робочого зв'язку між Нью-Йорком і місією ОБСЄ, в тому числі була підірвана ініціатива генерального секретаря, і блокується Російською Федерацією створення спеціального офісу ООН, який допомагав би СММ ОБСЄ у виконанні мандата ОБСЄ та реалізації Мінських домовленостей".