Рада підтримала законопроект № 2531, що забороняє військовослужбовцям, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції, користуватися мобільним зв'язком. За це рішення проголосували 244 нардепа.

Законопроект передбачає, що командири військової частини встановлюють для солдатів порядок зберігання та користування особистими фотоапаратами, радіоприймачами, мобільними телефонами та іншими засобами мобільного зв'язку, комп'ютерної та іншої радіо-електронною технікою.

Читайте також: "Укроборонпром" звинуватив солдат АТО у частих поломках техніки

Ця дія спрямована ​​на контроль за витоком інформації із зони проведення АТО, на протидію технічної розвідки і забезпечення захисту інформації. Про це розповіла голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Ірина Фриз.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала даний законопроект у першому читанні 12 травня 2015 року. За це рішення проголосували 243 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще