Судимий у 2001 році за статтею "Посягання на конституційний лад" Юрій Петровський став депутатом міської ради Запоріжжя. Також у 2014 році він очолював так зване "народне ополчення".

Про це повідомляє Громадське ТБ.

"У 2001 році газета "Сегодня" із посиланням на прес-службу СБУ писала про змову з метою організації державного перевороту, яку розкрили у 2000 році. Її учасники "цілеспрямовано готувалися до повалення конституційного ладу в країні", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Росіянина посадили на два роки за намір вступити в "Правий сектор"

Згідно інформації, затримані "вели формування бойових груп, з'ясовували дислокацію військових частин і місць зберігання зброї, продумували способи його захоплення.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також, вони визначили перелік об'єктів для проведення диверсій та терактів. Петровського тоді притягнули до кримінальної відповідальності.

Тепер він став депутатом, бо в Україні закон не забороняє бути депутатом міської ради людині, яка має судимість.

Нагадаємо, минулого року Петровський очолював так зване "народне ополчення" і навіть був його координатором. Він засуджував Майдан і привселюдно спалив ляльку з фото Степана Бандери.

Коли учасників "ополчення" набирали через форуми, там були вказані телефони нового депутата Запорізької міськради.