У Росавіації повідомили про низку суттєвих зауважень до нідерландського проекту остаточного звіту з розслідування авіакатастрофи Боїнга 777 авіакомпанії Malaysia Airlines над Донбасом.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Ми дійсно отримали проект остаточного звіту розслідування авіакатастрофи малайзійського Боїнга рейсу МН17. Розглянувши його, можу сказати: питань більше, ніж відповідей. У наших фахівців цілий ряд істотних зауважень до документа, до наведеної аргументації, просто до технічних деталей. Зараз ми їх всі збираємо, і в найближчі дні направимо в Нідерланди", - заявив заступник голови Росавіації Олег Сторчевой.

При цьому Сторчевой висловив сподівання, що доповнення російської сторони будуть відображені у фінальному звіті. Заступник голови Росавіації також зазначив, що на опрацювання звіту дали не 60 днів, як належить за нормами, а лише 30.

Сьогодні, 2 липня Нідерланди підготували перший варіант звіту про катастрофу Боїнга-777 в Україні. Документ розіслали всім сторонам, які підключені до розслідування: Росії, Україні, США, Малайзії, Великобританії та Австралії.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Боїнг-777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий 17 липня в Донецькій області. На його борту знаходилося 298 осіб. Всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Читайте також: Соціальні мережі "обурились" зухвалістю "жартів" Задорнова

За попередньою версією літак збила ракета ЗРК "Бук-М1", випущена з району контрольованого бойовиками міста Сніжне.

2 червня радник генконструктора російського концерну ППО "Алмаз-Антей" Михайло Малишевський заявив, що в малайзійський Боїнг, на думку експертів підприємства, дійсно потрапила керована ракета комплексу "Бук-М1". Однак він стверджує, що характер пошкоджень спростовує версію про пуск ракети з району Сніжного.

Контррозвідка СБУ зібрала докази причетності бойовиків і РФ до катастрофи Боїнга. А слідчі прокуратури Нідерландів мають достатньо доказів, аби встановити винних у катастрофі малазійського Боїнга в Донбасі.