Слідчі Генеральної прокуратури разом з працівниками Служби безпеки України 2 липня затримали автора SMS-повідомлень, в яких давались вказівки голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку щодо прийняття рішень у судових справах.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Автором цих повідомлень виявився син Антона Чернушенка.

У Генпрокуратурі зазначають, що він упродовж січня 2013 – червня 2015 років надсилав зі свого мобільного телефону SMS-повідомлення судді Апеляційного суду Києва. В них були вказівки щодо прийняття рішення у справах, які перебували у нього на розгляді.

Наразі затриманий знаходиться в СІЗО. Йому впродовж 24 годин після затримання оголосять підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Після цього передадуть звернення до слідчого судді, який обере міру запобіжного заходу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Геращенко оприлюднив смс-листування скандального судді Чернушенка (фото)

Нагадаємо, 30 червня Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка. Постанова про його затримання підтримали 276 народних депутатів, за арешт проголосували 273 депутати.