Народні депутати Мустафа Найєм, Сергій Лещенко та Юрій Левченко відправили Президенту офіційний запит з вимогою не нагороджувати голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського орденом Ярослава Мудрого V-го ступеня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Мустафа Найєм.

Нардеп вважає, що сам факт такого указу кидає тінь на голову держави і його адміністрацію.

"Пан Охендовський свого часу захищав перемогу Віктора Януковича у 2004 році, потрапив до комісії за квотою Партії регіонів, неодноразово закривав очі на явні факти порушення виборчого законодавства під час місцевих виборів 2010 року, парламентських виборів 2012 років і довиборах в 2013 році", - зазначив Найєм.

Запит буде направлений до голови держави у разі, якщо збере на підтримку 226 депутатських голосів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Коаліція в Раді тріщить по швах. Закон про прокуратуру не проголосували з 6 спроб

Найєм повідомив, що звернувся до голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна з проханням надати копію подання на нагороду Михайла Охендовського. Так він розраховує дізнатися ім'я і мотиви людини, яка вважає потрібним нагородити голову ЦВК.

Нагадаємо, 28 червня Петро Порошенко нагородив голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського орденом Ярослава Мудрого V-го ступеня з нагоди річниці з дня прийняття Конституції.