Народні депутати просять президента не підписувати закон про реструктуризацію валютних кредитів, за який вчора віддали свої голоси.

Сьогодні протягом усього дня нардепи з'ясовували, як сталося, що недосконалий закон ухвалили 229 голосами. Тепер щукають засоби, як відкликати голоси.

Постанову про скасування скандального закону вже зареєстрували. Одразу після голосування нардепи, які брали в ньому участь, заговорили про те, що він обвалить економіку. Депутати просять спікера не підписувати документ, а президента - накласти на нього вето.

"Для реалізації цього законопроекту необхідно 95 мільярдів гривень, це на 5 мільярдів більше, ніж усі видатки, які в цьому році заплановані на оборону та безпеку", - каже нардеп від Блоку Петра Порошенка Олексій Мушак.

Через цей закон Юрій Луценко написав заяву на звільнення з посади голови фракції БПП. Депутат з фракції "Батьківщина" Ігор Луценко і ще кілька нардепів уже вирішили відкликати свої голоси.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Декілька наших колег, зокрема я, відкликаємо свої голоси. Ми пропонуємо керівництву парламенту все-таки повернути закон на розгляд, оскільки були конкретні помилки порушення регламенту", - каже Ігор Луценко.

Читайте також: Луценко пішов з посади голови фракції Порошенка

Нагадаємо, у Раді сьогодні панував суцільний безлад. Для ухвалення законів в залі було надто мало депутатів, тому слухали лише міністрів. Ті обіцяли відкрите небо і дешеві перельоти. А у другій половині дня спікер на своїй сторінці в Facebook покликав усіх депутатів до відвертої розмови – з'ясувати, хто є хто і що робити з коаліцією.