Правоохоронці затримали заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнейця. Їх підозрюють у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп Мустафа Найєм.

За його словами, у затриманих чиновників виявили близько 500 тисяч доларів, цінні папери та коштовності.

Під час обшуку у Шапакіна знайдено: 130 тисяч доларів в кабінеті; 30 тисяч доларів і 22 тисячі євро в будинку; 170 тисяч доларів і 500 тисяч гривень в квартирі. Також були знайдені документи на депозитні вкладення на суму 800 тисяч гривень і незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси.

У Корнейця в ході обшуку найшлі 35 пакетів з діамантами із загальною кількістю 65 каменів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Операція проводилася під керівництвом заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе та голови СБУ Василя Грицака", - додав Найєм.

Читайте також: Ляшко на партійній конференції обматюкав Саакашвілі

За результатами цієї операції перший заступник Генпрокурора Володимир Гузир доручив порушити кримінальну справу за статтею "захоплення державної установи" відносно Давида Сакварелідзе.

"Справа в тому, що в ході затримання чиновників був використаний загін "Альфа", яким довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників", - написав він.