Сьогодні адміністрація соціальної мережі Facebook видалила пост журналіста Максима Кононенка з віршем Олександра Пушкіна, в якому присутнє слово "хохол".

Про це він повідомив у своєму блозі. Журналісту заборонили тиждень робити записи у своєму аккаунті.

У своєму блозі журналіст виклав скріншот повідомлення про видалення поста, яке він отримав від адміністрації. У ньому сказано, що запис видалений за порушення правил соціальної мережі без уточнення, що саме він порушив.

У видаленому пості Кононенко цитував вірш Пушкіна "Мій родовід".

Матеріал по темі: Facebook за "хохла" видалив пост заступника голови Роскомнадзору

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Не торгував мій дід млинцями, Не ваксив царських він халяв, Не вив з придворними співцями, В князі з хохлів він не стрибав", - йдеться у вірші.

Минулого тижня Facebook почав активно видаляти пости, в яких присутнє слово "хохол". Адміністрація соцмережі пояснила, що вважає його образливим для українців.

Нагадаємо, що 2 липня Facebook видалив запис замголови Роскомнадзора Максима Ксензова, в якій була вжита фраза "хохли іноді такі хохли". У відповідь він видалив свій аккаунт в Facebook.