Представники сенатора штату Іллінойс Річарда Джея Дурбіна поскаржилися у Федеральне бюро розслідувань і Центральне розвідувальне управління США на листа, нібито надісланого від його імені прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Директор з комунікацій офісу сенатора Бен Мартер зазначив, що лист є фейковим.

"Сенатор Дурбін відкрито критикував дії Росії проти України і підтримував спроби України у сфері економічних реформ і оборони. Цей лист – фальшивка, яка була очевидно написана кимось, хто не володіє глибокими знаннями в англійській мові", - заявив він.

Читайте також: Яценюк легалізує ігровий бізнес

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Листа опубліковав колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара.

"Ось хто реальні ляльководи сучасної української політики", - так він коментує його у Фейсбуці.

Зокрема, у листі йдеться про те, що сенат США залишається впевненим у Яценюку і розділяє його побоювання з приводу триваючих звільнень ключових фігур в українському уряді, які "цілком присвячують себе справі просування демократії" на Україні. Також сенатор Дурбін нібито радить прем'єру, як формувати склад українського кабміну.