Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори з главою МЗС Болгарії Даніелем Мітовим.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

В результаті робочої поїздки в Одеську область вони обговорили будівництво переправи через Дунай і проведення ремонтних робіт на трасі Одеса - Рені.

Глави міжнародних представництв обговорили можливість залучення до цього фондів Європейського Союзу. Клімкін зазначив, що остаточно це вирішать президенти України та Болгарії на спільній зустрічі.

Матеріал по темі: Болгарія проти російського нафтопроводу

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

"Була досягнута домовленість про спільне будівництво переправи через Дунай, яка відкриє шлях з України в Румунію і Болгарію", - сказав Клімкін.

Глава українського МЗС заявив, що політики обговорили розвиток середнього і малого бізнесу в Одесі, також співробітництво у сфері освіти і культури.

"Під час переговорів болгарська сторона пообіцяла збільшити квоти на навчання у вузах Болгарії українських громадян болгарського походження", - повідомив Клімкін.

В Одесі глави МЗС відвідали культурний болгарський центр в Одесі, а в рамках візиту до Болгарії вони побували в Болградської гімназії імені Раковського.

Нагадаємо, що два дні тому глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі провів зустріч з прем'єр-міністром Болгарії Даніелем Мітовим.