Влада Білорусі звернулися до Росії з проханням надати їй кредит на три мільярди доларів.

Про це повідомив журналістам міністр фінансів РФ Антон Силуанов. Передає Glavcom.

За його словами, питання будуть розглядати з урахуванням виконання умов програми щодо попередніх російськхм кредитів. Надання другої частини кредиту сусідній країні розглянуть на засіданні уряду Росії в четвер.

Сума кредиту, який передадуть у липні, складе 760 мільйонів доларів.

"Сьогодні буде прийнято, і ми в липні ці гроші їм віддамо", - підкреслив Силуанов.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Сьогодні на брифінгу цю тему прокоментував прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Песков.

"Детально тему кредиту президент Білорусі Олександр Лукашенко з президентом Росії Необговорювані. Різні аспекти взаємодії у фінансово-економічній сфері порушувалися", - сказав він.

Матеріал по темі: Стабільність в Україні неможлива без США - Лукашенко

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко неоднозначно висловлюється з приводу конфлікту на Донбасі. В одному інтерв'ю він підкреслює, що Україна показала свою міць Росії в ситуації з конфліктом на Донбасі. В іншому, заперечує ці слова і каже, що Росія не втручається у збройне протистояння на сході України. Однак він постійно висловлює слова солідарності і підтримки територіальної цілісності та незалежності країни.