Генеральна прокуратура висунула звинувачення трьом колишнім заступникам голови Київської, Харківської та Черкаської ОДА, які допомагали Курченку привласнити зріджений газ. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Направлено до суду обвинувальні акти по 3-м колишнім заступникам голів обладміністрацій (Харківської, Київської та Черкаської областей) за звинуваченням у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах групою осіб шляхом зловживання службовим становищем та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки", - сказано в повідомленні.

Також за цими порушеннями підозрюються два заступника голови Донецької ОДА.

Читайте також: Україна та Латвія спільно розслідуватимуть мільярдні оборутки Курченко

Досудове розслідування приводить до висновку, що ці чиновники з 2010 по 2014 роки сприяли групі осіб під керівництвом бізнесмена і власника групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченко у протиправному заволодінні значними обсягами зрідженого газу, який призначався компаніям "Укргазвидобування" та "Укрнафта" шляхом його придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами нижче ринкових цін.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще