Президент призначив Валерія Чалого надзвичайним і повноважним послом України в Сполучених Штатах Америки.

Відповідний указ Порошенко підписав 10 липня, повідомляє офіційний сайт президента України.

Іншим указом Валерія Чалого звільнено з посади заступника глави Адміністрації президента.

Нагадаємо, в середині квітня гарант звільнив з посади посла України в США Олександра Моцика. Ще до звільнення в Україні ширилась інформація про те, що заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий може прийти на заміну Моцику.

Тоді Чалий пообіцяв, що у разі ухвалення відповідного рішення президентом, він готовий очолити дипмісію в США.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Читайте також: Петро Порошенко звільнив послів у Грузії та Литві

"Це великий виклик для мене, якщо таке рішення буде - це очевидно будуть дуже високі очікування, які ще треба буде відповідним чином реалізувати", - заявляв Чалий.

"Враховуючи те, що Сполучені Штати стратегічний партнер для України і всіляко допомагає нам, кращої кандидатури не знайти. Україні треба посилювати свої позиції в США. Чалий - людина, яка близька до президента і, якій він довіряє. Тому, окрім нього, зараз більше нікого на цю посаду немає", - так прокоментували це призначення на Еспресо ТВ.