Верховна Рада прийняла закон, який посилює прозорість власності чиновників.

За прийняття відповідного законопроекту 2423 проголосували 240 народних депутатів.

"Закон відкриває всю важливу інформацію про нерухомість, про землю, про машини. Незаконне збагачення, переписування майна на інших осіб – закон робить все це неможливим", - пояснив народний депутат Єгор Соболєв під час виступу у парламенті.

Спікер Володимир Гройсман зазначив, що завдяки цьому закону всі чиновники відтепер будуть публічно декларувати своє майно. Це, за його словами, один із антикорупційних законів.

Метою законопроекту, на думку його авторів, є запобігання корупції, забезпечення відкритості та прозорості правовідносин у суспільстві. Він також встановить громадський контролю за чиновниками.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Від Порошенка вимагають внести проект закону про імпічмент президента

Автори вважають, що закон спростить процедуру доступу до відомостей, що містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру, держателем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, 13 липня активісти та глава Міністерства юстиції Павло Петренко пікетували Верховну Раду. Вони вимагали відкрити доступ до інформацію про власників нерухомості та авто.