Президент Петро Порошенко під час наради з керівництвом Закарпатської області заявив, що бійці "Правого сектора", які влаштували стрілянину в Мукачевому, є терористами і бандитами.

Про це повідомляє 5 канал.

"Ті, хто з гранатометів і кулеметів гатять в Закарпатті – терористи і бандити. Те, що вони шеврони патріотичні почепили, сутність ніяк не змінюється, і вина стає ще тяжчою. Отаманщини в Україні не буде! Ми пройшли цей досвід у 1917-1918 роках – і втратили державу", - сказав він.

Порошенко додав, що стрілянина в Закарпатті співпала з актівизацією протистояння в зоні АТО.

Читайте також: Події у Мукачевому можуть загрожувати візовій лібералізації - Клімкін

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"В той час, як на фронті відбулась активізація, тут, у глибокому тилу, відбулись зіткнення, добре скоординовані з наступом терористів", - заявив він.

Президент також заявив, що планує найближчим часом внести законодавчу ініціативу, за якою усі, хто носить зброю на вулицях, будуть прирівняні до терористів.

Нагадаємо, 11 липня в місті Мукачеве відбулася стрілянина за участю бійців "Правого сектору", представників міліції та охорони нардепа-контрабандиста Михайла Ланьо. У ході перестрілки загинули декілька людей.

У зв'язку з цими подіями відсторонили від роботи керівництво Закарпатської митниці. Сьогодні стало відомо про звільнення губернатора області Василя Губаля та голів 13 районних державних адміністрацій.