Народний депутат Надія Савченко написала листа Генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну, президенту ПАРЄ Анн Брассер і главі Європарламенту Мартіну Шульцу.

Текст звернення на своїй сторінці в Facebook опублікував один з адвокатів льотчиці Марк Фейгін.

"Місто Донецьк в Ростовській області, де в серпні буде проходити суд у справі, є перевалочним пунктом для переправлення російської зброї і проросійських сепаратистів так званим "ЛНР" і "ДНР" на територію України", - написала Надія.

Савченко також зазначила, що Росія продовжує ігнорувати її імунітет як члена постійної делегації від України в ПАРЄ.

"Прошу Вас звернутися до керівництва Росії з настійним проханням про забезпечення нормальних умов судового розгляду, зокрема, про перенесення розгляду до суду в місті Москва", - йдеться у зверненні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Українська льотчиця зазначила, що її адвокатам загрожують терористи з "ЛНР" і "ДНР".

Матеріал по темі: Фарс Кремля: Савченко судитимуть в ростовському Донецьку

Нагадаємо, що українську льотчицю Надію Савченко терористи взяли в полон в червні 2014 року в Луганській області, а потім незаконно вивезли до Росії. Її утримують в московському СІЗО вже більше року. На знак протесту проти кремлівського свавілля вона оголошувала голодування і протрималася більше 80 днів. Також Савченко вирішила написати книгу про жіноче героїзм.