Фрегат Військово-морських сил Збройних сил "Гетьман Сагайдачний" разом з вертольотом Ка-27ПЧ на борту братиме участь в багатонаціональних навчаннях "Морський щит-2015". Вони пройдуть у західній частині Чорного моря з 17 по 24 липня.

Про це повідомили у прес-центрі командування ВМС, передає "УНІАН".

Українські ВМС відпрацюють взаємодію у складі багатонаціональних тактичних з'єднань кораблів відповідно до стандартів НАТО при виконанні поставлених завдань. Також на навчаннях підвищуватимуть рівень взаємосумісності підрозділів та їх оперативні можливості.

У навчаннях "Морський щит-2015 братимуть участь такі країни, як Болгарія, Греція, Данія, Португалія, Румунія, США та Туреччина.

В порту румунського міста Констанца українські офіцери візьмуть участь в брифінгах та узгодять дії сил в морі.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, під час стоянки нашого фрегата в порту планується проведення "Дня відкритих дверей". Під час нього жителі міста зможуть піднятися на борт "Гетьмана Сагайдачного".

Після виходу з порту український фрегат у складі багатонаціонального тактичного з'єднання кораблів відпрацює передачу вантажів, буксирування, оборону від повітряного та надводного противника, а також морські операції з перехоплення.

Читайте також: Ізраїльські інструктори навчать прикордонників "тунельному слуху"

"Гетьман Сагайдачний" і вертоліт Ка-27ПЧ задіють до пошуку та стеження за одиночним підводним човном та у складі групи кораблів.

Нагадаємо, фрегат "Гетьман Сагайдачний" побудували у 1993 році. Він брав участь багатьох міжнародних операціях та військово-морських навчаннях.