Увечері 16 липня в Чернігові команда кандидата в нардепи по 205 округу Геннадія Корбана заблокувала автомобіль з людьми іншого кандидата - Сергія Березенка, якого начебто підтримує Блок Порошенка.

Як повідомляє "Чернігівщина. Події і коментарі", в автомобілі сиділи дві людини, які відмовилися виходити. Вночі прибула міліція забрала їх з машини, а автомобіль опечатали до рішення суду про проведення обшуку.

На місці події зібралися "групи підтримки" обох кандидатів - усього близько 500 осіб, а також їхні конкуренти на цих виборах - голова облради Микола Звєрєв і активіст Андрій Глаб. Всю ніч під автомобілем чергували учасники подій, що представляють різні команди.

Пізніше Корбан і Березенко прокоментували нічний скандал.

"У машині пана Березенка перебували бандити зі зброєю, грошима та соціальними договорами від імені Березенка. Ці гроші вони роздавали виборцям. Учора вся громадськість Чернігова була свідком цього кошмару, а міліція і всі інші нічого не робили, відморожувалися всю ніч. Прокурор не приїхав, СБУ не приїхала, ніхто не приїхав", - цитує Корбана РБК-Україна.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У свою чергу Березенко назвав нічний пригоду в Чернігові "атакою на нього" з метою скомпрометувати.

"Будь-які фантазії та інсинуації цього кандидата я не можу коментувати тому, що вони перетворили сьогодні моє місто на смітник. З ранку до вечора роздають пайки, повністю знищено моральне ведення виборів. Я так розумію, що це чергова атака на мене для того, щоб скомпрометувати", - запевняє він.

Сьогодні ж, 17 липня, в Чернігові правоохоронці відкрили машину, в якій перебували люди кандидата в депутати Сергія Березенка. У салоні вони знайшли розірвані списки, автомат з трьома обоймами. Міліція все фотографує і описує, повідомляє gazeta.ua.

Також у заблокованій машині виявили ящик з 200 тисячами гривень. Раніше повідомлялося, що в авто були соціальні договори і гроші для підкупу виборців кандидатом Сергієм Березенко.

Читайте також: На Чернігівщині легкомоторний літак упав у кукурудзу

Нагадаємо, що довибори в Чернігові відбудуться 26 липня. Вони пройдуть, оскільки переміг у цьому окрузі на парламентських виборах 2014 кандидат від Блоку Порошенка Валерій Кулич, якого в березні 2015 року призначили чернігівським губернатором. Відповідно, він склав свій депутатський мандат.

За місце в Раді змагаються 127 кандидатів - рекордна кількість в історії України.