Увечері в п'ятницю, 17 липня, Центральна виборча комісія Білорусі закінчила прийом документів на реєстрацію претендентів у президенти, передає місцеве видання "Наша Ніва".

Список потенційних президентів виглядає досить колоритно, однак не всі гідні кандидати зуміли в нього потрапити.

Зокрема, не пройшов реєстрацію кіт Барсик - домашній улюбленець журналіста Василя Семашка.

Журналіст приніс пухнастого кандидата в Центрвиборчком 17 червня і був затриманий охоронцями. До слова, сам Барсик теж не прагнув перемогти на майбутніх виборах - він виривався і не хотів йти реєструватися.

При цьому охоронці відзначили, що кіт виглядав цілком пристойно - не так, як деякі інші кандидати.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зокрема, безробітний претендент на президентське крісло в Білорусі Юрій Шульган намагався пройти в будівлю комісії в нетверезому стані. Охоронці затримали п'яного чоловіка і разом з керівником його ініціативної групи передали міліції.

В результаті в ЦВК його так і не зареєстрували, хоча сам кандидат запевняв журналістів, що "зранку не вживав і навіть готовий пройти тест на алкоголь - готовий дихнути".

Крім цього, безробітний Шульган розповів, що вирішив балотуватися на пост президента після виходу декрету "Про попередження соціального дармоїдства".

Ще одним непересічним кандидатом на пост бацьки стала вчителька Жанна Романовська. Правда, не зовсім зрозуміло, вчителькою чого вона є, оскільки відповісти на це запитання журналіста Романовська пообіцяла тільки "завтра", оскільки "сьогодні у неї був дуже складний день".

Крім цього, жінка також не визначилася з тим, чи підтримує вона політику Олександра Лукашенка, і як ставиться до конфлікту між Росією і Україною на Донбасі.

Останнім на пост глави білоруської держави встиг зареєструватися верховний отаман "Білоруського козацтва", глава Білоруської патріотичної партії Микола Улаховіч. Він забіг до ЦВК за 14 хвилин до кінця реєстрації.

Читайте також: Президентська гонка в Білорусі: $ 760 млн від Росії і кандидат-фотограф

При цьому отаман відкрито підтримує чинного президента країни, заявляючи, що він "не виступає проти Лукашенка, що він і Лукашенко - патріоти".

Також суперниками вищеназваних кандидатів стануть активістка просвітницької кампанії "Говори правду" Тетяна Короткевич, фахівець з реклами Ірина Першина і дитячий вихователь Тамара Бірюкова.

Також свої кандидатури зареєстрували опозиціонер Анатолій Лебедько і Микола Статкевич, який після минулих виборів, на яких він також висував свою кандидатуру, зараз сидить у в'язниці за участь в акціях протесту.

Звісно, що балотуватиметься на пост президента республіки і нині діючий глава держави Олександр Лукашенко - беззмінний білоруський гарант упродовж 20 років.

Нагадаємо, всього у виборах братимуть участь 14 осіб. Білорусь зробить свій вибір 11 жовтня.