Прийнятий Радою закон про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу набуде чинності лише після виконання низки умов.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко у офіційному відеозверненні, розміщеному на сайті глави.

"Набрати чинності такий закон може тільки після виконання цілого ряду попередніх умов. Ці умови включають і роззброєння бойовиків, і виведення російських військ, і відновлення нашого контролю над всією лінією українсько-російського кордону, і проведення чесних, вільних та демократичних місцевих виборів", - зазначив він.

Читайте також: У Казахстані вимагають заборонити Life News за ролик з Порошенком

За його словами, він зробить усе можливе для того, щоб Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції щодо децентралізації вже восени поточного року.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

"Я докладу всіх зусиль, щоб до остаточного голосування за зміни восени переконати цих депутатів підтримати їх. Адже що б означав провал цієї реформи? Перше - це кінець міжнародної коаліції на підтримку України і після цього - очевидна ескалація насильства на Донбасі, в якій ми з агресором залишилися б віч-на-віч, один на один ", - сказав Порошенко.

Згідно інформації, президент вважає "атакою на мирний план" позицію окремих фракцій коаліції в парламенті, що не голосуватимуть за проект змін до Конституції щодо децентралізації.