В Україні з'явився Виконавчий орган, який може поставити під сумнів питання про власність приватного майна або майнових прав, пише "Народна правда".

У цивілізованих країнах світу право на власність є недоторканною і гарантується Конституцією.

"Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним", - стаття 41 Конституції України.

Однак, схоже, Конституція - не для новоспеченого органу під назвою "Комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації" при Міністерстві юстиції України.

Заступник міністра і не приховує своїх намірів: "Ми повинні забезпечити стовідсоткову гарантію для наших громадян, що рішення, яке прийме Комісія, ніхто, ніколи не зможе оскаржити в суді", - говорить чиновник.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Отже юридичне ноу-хау від Мін'юсту - це коли "ніхто, ніколи не зможе оскаржити рішення" його ж Комісії в судах України... Цікаво, чи знайомий заступник міністра П. Мороз із Конституцією України, яка недвозначно гарантує громадянам України право на судовий захист, яке в свою чергу він намагається нівелювати?

Така відверта нахабність і неповага до Закону з боку заступника міністра юстиції, очевидно, продиктована безмежними і антиконституційними повноваженнями, які його Комісія отримала при Міністерстві.

Під гаслом благих намірів, а саме "боротьби з рейдерством", Комісію наділили небаченими повноваженнями: шість її членів протягом 30 днів можуть прийняти рішення про "незаконність дій Держреєстратора", а потім та ж Комісія самостійно скасовує/вилучає дані про факт реєстрації приватного майна в системі Держреєстру з правом реєстрації майна на користь позивача.

Як це працює на практиці - мали неприємність переконатися дочка засновника фітнес-клубу "Софіївський" в м. Києві Ірина Рябченко та її паралізований батько.

Раніше в ЗМІ з'явилося резонансне журналістське розслідування щодо депутата Андрія Іванчука (однопартійця П. Петренка і за сумісництвом міністра юстиції) та його можливої ​​причетності до "віджиму" фітнес-клубу "Софіївський", розташованого в центрі Києва.

Співзасновник фітнес-клубу Ірина Рябченко та її важко хворий батько стали жертвами низки банківських і фінансових махінацій, в результаті чого частина боргових зобов'язань їх фірми виявилася в руках партнера депутата Іванчука ("Народний фронт"), а саме бізнесмена Артура Гранца.

"Не дивлячись на те, що Гранц отримав право вимоги тільки на частину приміщень, в яких знаходиться клуб, він вирішив відібрати все... Нам запропонували не боротися за майно, адже в Судах і Виконавчій службі Мін'юсту вже все "вирішено", - говорить Ірина Рябченко.

Одночасно в Держреєстр нерухомого майна незаконно вноситься новий власник нерухомості - це фірма Гранца - "БФ Груп". Директор цієї фірми Юрій Грищенко є помічником того ж народного депутата Андрія Іванчука. Раніше повідомлялося, що ресурси фірми "БФ Груп" використовувалися партією "Фронт змін", а пізніше "Народним фронтом".

Таким чином маємо ситуацію, коли народний депутат безкарно відбирає майно у законних власників - жінки та її паралізованого батька - і "руками антирейдерів з Мін'юсту" передає це майно у власність фірми, що спонсорує політичну партію, до якої він належить...

Словом, Рейдери в законі...

Джерело: From-ua